coca, jesus, hartkloppingen y mucho espagnol!
Door: Tamara
Blijf op de hoogte en volg Tamara
03 December 2008 | Peru, Cusco
wat was het ontzettend leuk om al jullie reacties te lezen! Hier gaat het na wat hoogteproblemen helemaal goed! Ik heb vandaag voor de derde keer spaanse les gehad. We krijgen elke dag 4 uur les van 2 leraren. Ik zit in een klasje van 3, je kan dus wel zeggen dat dat erg intensief is! Het is ook wel zo dat het voelt alsof ik al aardig wat spaans praat!
´s morgens hebben we altijd les en ´s middags, nadat ik bij mijn gastvrouw heb gegeten hebben we de hele middag de tijd om leuke dingen te doen! ik en mn klasgenoten zijn gisteren naar een heel groot beeld van Jezus gelopen boven op een berg aan de rand van Cusco. Je had echt supermooi uitzicht over de hele stad! erg spectaculair met de stad gelegen tussen allemaal groenbruine bergen en een enkele besneewde top in de verte!
Het was wel zwaar, want van klimmen op deze hoogte (3300 meter)krijg je bijna hartkloppingen.(en ik met mijn mwahmwah conditie was niet de enige! :p) De hoogteziekte is echt wel iets om rekening mee te houden. Misselijkheid, veel hijgen en hoofdpijn waren voor een paar dagen wel lastig! De oplossing volgens de locals hier is simpel, gewoon heel veel coca tea drinken en relaxen! coca tea is thee van de cocaleaves en dezelfde bladeren waar ook cocaine van wordt gemaakt. Er wordt hier heel veel cocathee gedronken en het smaakt dan ook best goed.
Cusco is verder een heel toeristische stad, je ziet heel veel backpackers en de meesten zijn hier vooral om de incatrail naar Machu Pichu te lopen. Ik ben ook al aardig wat nederlandse backpackers tegengekomen! Voor de rest is Cusco best klein (300.000 inwoners) maar ik heb tot nu toe vooral het centrum en een stukje eromheen gezien.
Afgelopen maandag hebben we ook welkomsdiner gehad met alle nieuwe studenten. We zijn met ongeveer 8 nieuwe studenten en het dineetje was erg gezellig! ´s morgens eet je hier fruit en een broodje, ´s middag is de grootste maaltijd en ´s avonds een soort van lunch :) het eten is in ieder geval erg goed en lekker! veel bonen, aardappels, brood, rijst en tropische vruchten uit de jungle, zelfs nog behoorlijk wat groente! je snapt al dat het jammer was dat ik zo vaak misslijk was, maar dat kan ik nu inhalen! :P
Dit weekend gaan we een beetje sightseeen in de omgeving van cusco en misschien nog vet spectaculaire dingen doen, maar dat horen jullie wel in mijn volgende bericht!
Ik ga nu maar weer stoppen en lunchen, ik blijf hier voorlopig nog wel even, dus ik kan jullie nog genoeg over Cusco vertellen!
veel liefs en groetjes, Tamara
03 December 2008 - 21:08
Joeri:
heey gangster!!
Volgens mij heb je daar nu al echt een zwaar relaxed en tevens uitdagend leven!! ;) het eten klinkt trouwens ook echt goed! en wat betreft die cocathee, dat wil ik ook wel eens proberen :p Anyways, veel succes met leren en natuurlijk heel veel plezier met je spectaculaire acties!! :)
Groetjes, Joeri!! -
03 December 2008 - 22:01
Eline:
Haaij moppie!
Dus je hebt al vet vrienden gemaakt daar.. (h) Gaat helemaal goed! =D tof lieverd!(k)
haha, hier gaat alles zoals altijd =p nog veel werk met openmind voor de kerst ;) Maar volgens Kirsten komt het goed, en op Kirsten vertrouwen we natuurlijk :D
Succes met leren en ik hoor alle heavy verhalen snel!
dikke zoen(k) -
03 December 2008 - 22:06
Machine + Automaat:
Lieve Tamaar,
Ook al ben je weg,
en denk je: dikke pech!
Een Sinterklaas gedicht krijg je wel,
want over het internet gaat dat reuze snel.
We missen je nu al boemlauwveel,
het is voor ons een dikke pil.
Wij zijn niet sip,
want we eten veel kip,
en we hebben grip.
Op de zaak.
Tot groot vermaak,
ben jij geen bonenstaak.
Heb heel veel pret,
en zorg ervoor dat je niet word besmet.
Neem nog een pint,
van de grote vrind.
Groetjes ook van de Sint,
die je bemint.
Je bent een lauwe chicka en een harde baas,
zegt Klaas,
in NL is de maas,
in Peru niet.
We zullen je nog heel veel missen,
en anno in plaats van jou dissen,
en ik moet nu pissen.
Of marjolein,
want die is lekker klein.
En jij bent groot,
pas op dat je je kop niet stoot.
Je wangen zijn rood,
Net als je billen bloot.
De rest van scouting mist je vast niet,
maar dat doet je geen verdriet,
omdat je ze voorlopig toch niet ziet.
We vinden je tantu spang,
want je bent heus niet bang.
Ze durven je vast niets te doen,
en anders trap je maar op hun schoen.
En dan 1 omhoog,
met de lens uit je oog.
Dat je weg bent is fijn,
dan hebben wij extra wijn.
We drinken ook bier,
oh was je maar hier.
Nou stoppen we met dit gedicht,
er is wel weer genoeg aandacht op jou gericht.
Stom wicht,
je voelt je verlicht,
voor onze rhyme jij zwicht.
Rock&Roll Sint&Piet
Codenamen: de Machine en de Automaat
04 December 2008 - 11:48
Willard:
Hey zussie,
wat klinkt het gaaf! español leren en bergen beklimmen, verslavend lekkere thee, luxe drie gangen menu erbij, een viersterren gastgezin, vrienden en vriendinnen op de koop toe, en jezus die over je waakt :)
Wat wil een mens nog meer?!
Wel jammer van de hoogteziekte, maar ik geloof dat je je daar goed doorheen. Ik kijk uit naar je volgende spectaculaire verhalen!
liefs, bro -
04 December 2008 - 13:15
Sandra:
Hoi Tamara,
Wat dapper van je dat je helemaal naar de andere kant van de wereld afgereisd bent. Tja en wat betreft die hoogte, daar hebben we in de lessen nog wel eens aandacht aan besteed! Ga je naast het Spaans leren ook nog iets doen in de zin van vrijwilligerswerk?
Geniet met volle teugen, ook een beetje van de natuur (moet ik als biolerares gewoon schrijven, toch!)Ik zie wel weer een update verschijnen. Voor het weer zou je trouwens niet in Nederland willen zijn, natte sneeuw valt op dit moment uit de lucht.
Nou ik ga weer terug naar mijn decanenwerk.
Groet, Sandra
04 December 2008 - 15:57
Tjeerd:
Cocathee, een soort spacecake maar dan met cocaine dus...=P
Dan zou ik ook gaan denken dat ik al heel goed spaans kon;)
Viel spas nog! -
04 December 2008 - 18:33
Corrie:
Hoi lieverd,
Oma en ik zitten te genieten van je verhalen.
Oma heeft vandaag je schoenen en laarzen gepoetst:)!
Voorzichtig met spektakels hoor!
xxx oma en mama -
06 December 2008 - 12:43
Liek:
Jij misselijk van de hoogte...ik van de pepernoten...jij aan de coca, ik aan de chocola...hh wat voelen we elkaar toch goed aan. Hoop dat de hoogte snel went sista, kus! -
08 December 2008 - 14:18
Elise:
Meis =)
leuk om weer wat van je te lezen, en mooi dat je al leuke vriendjes maakt ;)
kusjee en liefs